Boek aan huis

Lees je graag, maar kun je om welke reden dan ook niet zelfstandig de Bibliotheek bezoeken? Dan brengen wij de boeken graag bij je thuis!

Voor wie

Deze service is voor leden van de Bibliotheek waarbij het niet lukt om fysiek de Bibliotheek te bezoeken. 

Hoe werkt het

Je geeft bij ons aan dat je graag gebruik wilt maken van deze dienst. Wij koppelen je aan een vrijwilliger die bij je op bezoek komt voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek geef je aan welke boeken je graag leest. De vrijwilliger komt gemiddeld één keer per drie weken nieuwe boeken of andere materialen brengen en ophalen. Dit gebeurt op een afgesproken tijdstip door dezelfde vrijwilliger. 

Lezen, luisteren en beleven

De Bibliotheek heeft een ruime keuze aan boeken, muziek, dvd’s, tijdschriften, luisterboeken, e-books. Ook als je visueel beperkt bent zijn er genoeg mogelijkheden, zoals grootletterboeken, Daisy CD’s en de collectie Passend Lezen met 45.000 gesproken boeken. Je kunt kiezen uit alle boeken en genres die te leen zijn in de Bibliotheek waar je lid van bent. Ook kun je tijdschriften, luisterboeken, muziek en films lenen. Wil je een specifiek boek, dan kun je dit bij de vrijwilliger aangeven. Je kunt tien materialen per keer lenen, minder mag natuurlijk ook.

Kosten

Je betaalt de standaard contributie en ontvangt een Bibliotheekpas. Voor deze service brengen wij geen extra kosten in rekening.

Meer informatie

Voor meer informatie of om je direct aan te melden kun je met ons contact opnemen.