Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Aantal te lenen media
Er mogen totaal maximaal 20 bibliotheekmaterialen tegelijkertijd geleend worden.

Leentermijnen

  • De leentermijn van boeken, cd's, cd-rom's en dvd's is 3 weken
  • De leentermijn van talencursussen is 6 weken
  • De leentermijn van toptitels is 2 weken

Materialen van andere bibliotheken hebben soms een afwijkende leentermijn. Dit doet zich met name bij verlengingen wel eens voor, let daarom op de inleverdatum op je bon.

Boetevrij
Wij berekenen geen boete bij het te laat inleveren. Uiteraard willen wij de materialen wel terug na de leentermijn van drie weken. Wil je de boeken langer in huis houden, dan kun je deze online verlengen.

Verleng je je boeken niet, dan krijg je vier weken na het verstrijken van de uitleentermijn een 1e herinnering en twee weken later de 2e herinnering.

Als de materialen na deze herinneringsberichten nog niet ingeleverd zijn, wordt er een nota met vervangingskosten gestuurd. Worden de materialen dan nog niet ingeleverd, dan sturen wij een herinnering.Als er na deze herinnering niet betaald is of de materialen niet zijn ingeleverd, wordt de vordering overgedragen aan een incassobureau. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Reductie voor deelnemers aan taaltrajecten
Iemand die een taaltraject volgt via het Taalpunt, deelneemt aan Conversatielessen of aan een inburgeringsexamen werkt, heeft recht op een gratis bibliotheeklidmaatschap tijdens het traject met een maximumduur van één jaar.

Dit gratis bibliotheeklidmaatschap kan aangevraagd worden met dit formulier.

Teruggave kosten bibliotheeklidmaatschap
In bepaalde gevallen is het mogelijk om de kosten van het bibliotheeklidmaatschap terug te vragen bij de gemeente Hardenberg. Je financiële situatie mag geen belemmering zijn om mee te doen aan het maatschappelijk verkeer en daarom is er een Sociaal Cultureel Fonds ingesteld. Het bibliotheeklidmaatschap is één van de zaken die vanuit dat fonds vergoed kunnen worden. Je moet daarvoor een aanvraagformulier invullen. Dat aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de afdeling Werk, Welzijn en Educatie van de gemeente Hardenberg. Telefonisch opvragen is ook mogelijk onder nummer 0523-289753 tussen 9.00 en 10.00 uur. Je kunt ook met de Publieksdienst contact opnemen, onder andere door te bellen met: 14 0523 (kengetal niet nodig).

Lees meer over het Sociaal Cultureel Fonds

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Ja, met een abonnement van de Bibliotheek kun je gratis gebruikmaken van e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Ben je je lenerspas kwijtgeraakt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om misbruik te voorkomen. Wij blokkeren je pas en controleren meteen of de pas in de Bibliotheek is gevonden. Is dit niet het geval, dan kun je een nieuwe bibliotheekpas bij ons aanvragen. De kosten hiervoor zijn 3 euro.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Een adreswijziging kun je doorgeven door te bellen naar 0523 - 270271, langs te komen bij de servicebalie of een mail te sturen naar info@bibliotheekhardenberg.nl

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Opzeggen is natuurlijk geen enkel probleem, ook al vinden we het jammer dat je weggaat. Het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar (minimaal 1 maand voor de gewenste einddatum). Het vooruitbetaalde abonnementsgeld wordt terugbetaald vanaf de datum waarop de opzegging ingaat.

Opzeggen van het lidmaatschap kan via ons contactformulier, aan de balie van de Bibliotheek of per e-mail naar info@bibliotheekhardenberg.nl: vermeld daarbij je naam, adres, geboortedatum en lidmaatschapsnummer. Ook horen wij graag waarom je opzegt, zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Wat zijn de voorwaarden voor een instellingen-/scholenabonnement?

Instellingen, scholen en kinderdagverblijven kunnen een abonnement bij de Bibliotheek afsluiten.

De voorwaarden voor een abonnement zijn:

  • Kosten € 57,00 per jaar
  • Je kunt 30 items per keer lenen
  • De leentermijn is 6 weken

Meer informatie over het schoolabonnement? Neem contact met ons op.


Nog geen lid?

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Ontdek eerst welk abonnement het best bij je past en volg de instructies.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Iedereen is welkom in onze vestigingen. Je kunt gratis gebruik maken van onze computers en WiFi. Daarnaast is het mogelijk om kranten en tijdschriften te lezen in al onze vestigingen. En dat alles onder het genot van een kopje koffie of thee.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Op zoek naar een uniek cadeau? Wat dacht je van een abonnement van de Bibliotheek? Het is mogelijk om een abonnement cadeau te geven. Kom naar een van onze vestigingen. Aan de servicebalie helpen onze medewerkers je graag verder. Inschrijven, betalen en klaar!