Nederlandse cultuurverhalen

Bijeenkomsten die worden georganiseerd voor anderstaligen en vluchtelingen, iedere maandag en donderdag. Je krijgt op een laagdrempelige manier uitleg over de Nederlandse cultuur en tradities. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de Nederlandse taal.

Een initiatief van Margret Ester, schrijfster van boeken en cultuurverhalen, in samenwerking met de Bibliotheek Hardenberg. Een passie, die ze eindelijk kan gaan uitvoeren: haar cultuurverhalen aan een groter publiek presenteren. 

Voor wie?

Voor anderstaligen en vluchtelingen die meer willen leren over de Nederlandse Cultuur. 

Cultuurverhalen

Zo zijn er verhalen over Sinterklaas, Kerst, maar ook Koningsdag, de 'oranje' sportgekte en beschuit met muisjes. De verhalen zijn in diverse gradaties en ook zijn moeilijke woorden vertaald in het Engels, Farsi (de taal van Iran/Afghanistan), Arabisch en Turks. Diverse vrijwilligers gaan de mensen in kleine groepjes begeleiden. Doel is, naast kennisoverdracht van de cultuur, beter te leren lezen, de uitspraak te verbeteren en het vergroten van de woordenschat. Elke deelnemer krijgt een map mee met daarin de verhalen opgeschreven. 

Wanneer

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst van Nederlandse Cultuurverhalen. 

Meer weten of aanmelden?

Stuur dan even een app of bel met 06-24125323 of mail naar m53ester@gmail.com. Ga ook voor meer informatie naar www.taalcultuur.com. Graag nodigen we ook Statushouders om deel te nemen aan deze bijeenkomsten.