Word ook Taalcoach bij de Bibliotheek!

Gepubliceerd op: 29 februari 2024 15:51

De Taalcoaches die geslaagd zijn

Onlangs zijn er weer 7 vrijwilligers geslaagd voor de basistraining Taalcoach bij de Bibliotheek Hardenberg. Deze werd op 4 dinsdagavonden gegeven door docent Gerard Meijerink.

De taalcoaches zijn inmiddels gekoppeld aan mensen die graag de Nederlandse taal willen leren. Dat kunnen mensen zijn die Nederlands als tweede taal hebben zoals mensen uit Syrië, Pakistan, Afghanistan, Polen, Somalië, Eritrea en vele andere landen. Daarnaast zijn er ook mensen die geboren en getogen zijn in Nederland, mensen die Nederlands als eerste taal hebben. Zij willen ook graag beter leren schrijven, lezen, spreken, rekenen of werken op de computer. Onze taalcoaches helpen daar graag bij. Zij doen dit één op één, als assistent in een klas van het Alfacollege, of tijdens andere groepsbijeenkomsten.

Nieuwe trainingen vrijwilligers

In het voorjaar start er weer een nieuwe training voor vrijwilligers. Ken je iemand die moeite heeft met de basisvaardigheden zoals hierboven genoemd? Of lijkt het je ook leuk om andere mensen één keer per week te ondersteunen bij hun taalvraag? Neem dan contact op met Taalpuntcoördinator Hanneke Ardesch van het Taalpunt. Dat kan via het mailadres: taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl of via het telefoonnummer 06-17314855.

Je bent van harte welkom!!