Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Sofia Lundberg Een vraagteken is een half hart

  Een succesvol fotografe in New York kan haar jeugd in Zweden niet vergeten.

  Gedrukt boek

 • Anne-Gine Goemans Honolulu King

  Een 80-jarige Indische Nederlander die veel heeft meegemaakt tijdens de Japanse bezetting van Indonesië en de jaren daarna, schokt de leden van zijn vrijmetselaarsloge, zijn vrienden en familie met een verhaal over moorden die hij destijds uit wraak heeft gepleegd.

  Gedrukt boek

 • Jessie Burton De bekentenis

  Een jonge vrouw die als baby door haar moeder is verlaten, probeert erachter te komen wat er met haar is gebeurd door een baan aan te nemen bij de schrijfster met wie haar moeder ooit een relatie had.

  Gedrukt boek

 • Freek de Jonge Kom verder!

  Het eerste deel van de memoires van cabaretier Freek de Jonge (1944) waarin hij schrijft over zijn herinneringen aan zijn vader.

  Gedrukt boek

 • Jón Kalman Stefánsson Het verhaal van Ásta

  Als een man tijdens zijn werk van een ladder valt, komen er allerlei gedachtespinsels van vroeger bij hem op.

  Gedrukt boek

 • Elif Şafak De veertig regels van liefde

  Een proeflezer wordt door een manuscript over de 13e-eeuwse soefi Roemi aan het denken gezet over het gebrek aan liefde in haar leven.

  Gedrukt boek

 • Carlos Ruiz Zafón Het labyrint der geesten

  Alicia Gris, die in dienst is van de geheime dienst van Franco, vormt met Vargas een duo dat de verdwijning van schrijver en ex-gevangenisdirecteur Mauricio Valls onderzoekt.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Jane Gardam Op de klippen

roman

De intuïtieve, zuivere reacties van een vroegwijs 8-jarig meisje op haar schijnheilige, onervaren ouders en andere volwassenen in een Engels kustplaatsje.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek

E-books


Luisterboeken